Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie są dobre sposoby na zmuszenie się do nauki ? / Zdobycie motywacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja jak mam wozić drzewo i jest go dużo, to podchodzę do tego pod kątem wizualnym, nie wiozę tego po kolei, tylko na około, przez co lepszy widok dla oka, jakby było go mniej, wtedy szybciej idzie.

A co do nauki to ucz się albo skończysz jak moderacja tego forum, chyba wystarczająca motywacja. 

Opublikowano

Ja mam motywację w znajomych :) Wystarczy, że pomyślę, jak dostają lepsze oceny ode mnie, albo że muszę napisać jakiś sprawdzian itp tak jak najlepsza osoba z klasy. "Zazdrość" to dla mnie bardzo dobry kop do nauki :)

"Wróg mojego przyjaciela jest moim wrogiem"

Opublikowano

sprzedaj komputer, telefon, laptop - gwarantuję duży progres w ocenach

"znalazł sposób na polepszenie ocen! nauczyciele już go nienawidzą !!"

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

sprzedaj komputer, telefon, laptop - gwarantuję duży progres w ocenach

"znalazł sposób na polepszenie ocen! nauczyciele już go nienawidzą !!"

Tylko że ta nauka jest związana z komputerem/laptopem

Pomysl prosto i schematycznie, czyli zapierdalaj teraz, a w doroslym zyciu bedzie lzej.

Ofc stereotyp i typowy schemat

Chcę właśnie tak zrobić - żeby w życiu umysłowo pracować.....

ja jak mam wozić drzewo i jest go dużo, to podchodzę do tego pod kątem wizualnym, nie wiozę tego po kolei, tylko na około, przez co lepszy widok dla oka, jakby było go mniej, wtedy szybciej idzie.

A co do nauki to ucz się albo skończysz jak moderacja tego forum, chyba wystarczająca motywacja. 

Nie byłem ostatnio na forum, więc n/w co się działo :v 

Ja mam motywację w znajomych :) Wystarczy, że pomyślę, jak dostają lepsze oceny ode mnie, albo że muszę napisać jakiś sprawdzian itp tak jak najlepsza osoba z klasy. "Zazdrość" to dla mnie bardzo dobry kop do nauki :)

Dodatkowa nauka.....

Opublikowano

Zdobycie motywacji? Zmuszanie się do nauki? Nie da się. To już zależy od Ciebie, usiądziesz do książki - nauczysz się, nie usiądziesz nie nauczysz się, proste. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

W pierwszej kolejności to musisz chcieć się uczyć, bo zmuszanie się, jakieś wymyślne techniki - nic nie dadzą jeżeli jesteś leniem i Ci się po prostu nie chce, bo nawet jeżeli się czegoś nauczysz (na siłę) to baaaardzo szybko ta wiedza Ci ucieknie, a jeżeli nie to obstawiam, że będzie wchodziła bardzo wolno...

Strzelam: komis w sierpniu?

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Pomyśl o tym jak dużo dobrego Ci przyniesie nauka, od uczenia się będziesz mądrzejszy, może dzięki tej mądrości wymyślisz coś epickiego w przyszłości co przyniesie ludziom pełno radości w życiu lub uratuje ich od niedoli. Czym więcej wiesz tym więcej masz możliwości we wszystkim.

Opublikowano

Pierdol to lepiej się uczyć rzeczy które lubisz rozwijaj pasje.. większość rzeczy które się nauczysz z przymusu w szkole da ci tyle co nic, 5-10 lat i nie bedziesz wiedział .. no chyba że chcesz iść na studia to oke wtedy musisz przysiąść do nauki.. 

Opublikowano

Pierdol to lepiej się uczyć rzeczy które lubisz rozwijaj pasje.. większość rzeczy które się nauczysz z przymusu w szkole da ci tyle co nic, 5-10 lat i nie bedziesz wiedział .. no chyba że chcesz iść na studia to oke wtedy musisz przysiąść do nauki.. 

Ty to się tam lepiej do komisa ucz, a nie innych zniechęcasz... xD

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Zdobycie motywacji? Zmuszanie się do nauki? Nie da się. To już zależy od Ciebie, usiądziesz do książki - nauczysz się, nie usiądziesz nie nauczysz się, proste. 

mogę np. oglądnąć 10 min tutorialu i więcej mi się nie chce....

Ty się w wakacje uczysz? lol

@top

wkuwaj do skutku

złamałem obojczyk, więc nie mam co robić ;v 

Przeczytaj sobie książkę ''Jak uczyć się szybko i skutecznie''

jest taka ?

W pierwszej kolejności to musisz chcieć się uczyć, bo zmuszanie się, jakieś wymyślne techniki - nic nie dadzą jeżeli jesteś leniem i Ci się po prostu nie chce, bo nawet jeżeli się czegoś nauczysz (na siłę) to baaaardzo szybko ta wiedza Ci ucieknie, a jeżeli nie to obstawiam, że będzie wchodziła bardzo wolno...

Strzelam: komis w sierpniu?

nie, 2 gimbaza c++

Pomyśl o tym jak dużo dobrego Ci przyniesie nauka, od uczenia się będziesz mądrzejszy, może dzięki tej mądrości wymyślisz coś epickiego w przyszłości co przyniesie ludziom pełno radości w życiu lub uratuje ich od niedoli. Czym więcej wiesz tym więcej masz możliwości we wszystkim.

takie coś zwykle mi nie pomaga..... 

Ty to się tam lepiej do komisa ucz, a nie innych zniechęcasz... xD

xD

Opublikowano

Jak nie bedziesz sie uczyl to bedziesz jezdzil lanosem w gazie

ODRADZAM GRE NA AntarisIE !!!

NAJGORSZA ADMINISTRACJA  I MILION BUGÓW

TYLKO TUTAJ <3

Opublikowano

uczyc sie gimnazjum

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a nie można dodatkowo czegoś się nauczyć ? 

Mój ojciec jeździ :v 

Opublikowano

uczyc sie gimnazjum

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a nie można dodatkowo czegoś się nauczyć ? 

Mój ojciec jeździ :v

Bo sie kur.wa nie uczył

ODRADZAM GRE NA AntarisIE !!!

NAJGORSZA ADMINISTRACJA  I MILION BUGÓW

TYLKO TUTAJ <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...